Στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου

Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος θα ενσωματωθούν οι διατάξεις για τα προαπαιτούμενα που θέτει η τρόικα στην κυβέρνηση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Τα 70 άρθρα του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις 2 Ιουλίου 2013 και θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 θα αυξηθούν στα 90 περίπου με την προσθήκη "λοιπών διατάξεων" που θα αφορούν στα προαπαιτούμενα του Μνημονίου.

Έτσι,  το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, το οποίο θέτει το νέο πλαίσιο για τον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων των φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων δεν θα κατατεθεί στη βουλή ως Κώδικας, αλλά ως πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα πρέπει να ψηφισθεί το αργότερο έως τις 18 Ιουλίου.

Σημειώνεται πως το δημοσιονομικό κενό από το έλλειμμα στον ΕΟΠΥΥ και τον ΟΑΕΕ έχει περιορισθεί πλέον στα 200 εκατ. ευρώ, από 1,2 δισ. ευρώ, καθώς έχουν βρεθεί ισοδύναμα μέτρα με μικρό οικονομικό και κοινωνικό κόστος, όπως το claw back σε διαγνωστικά κέντρα και κλινικές, κ.α., ενώ θα αποφευχθεί η εισφορά 0,2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων.

Η Κυβέρνηση αναμένει με την κατάθεση του νομοσχεδίου να λάβει από το Eurogroup της Δευτέρας τη δόση που θα διασφαλίσει τις ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου.