ΔΝΤ: Ελπίζουμε σε συμφωνία με την Ελλάδα ως το τέλος Ιουλίου

Κανονικά θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προς την Ελλάδα, υπό τον όρο ότι η κυβέρνηση θα έρθει σε συμφωνία με την τρόικα μέχρι το τέλος Ιουλίου, διευκρίνισε το ανώτατο στέλεχος του Ταμείου Ντέιβιντ Λίπτον, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Οι διευκρινίσεις αυτές έρχονται μία ημέρα μετά το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ απειλεί να σταματήσει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα αν δεν καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό ύψους 3-4 δισ. ευρώ που φαίνεται να έχει προκύψει στο ελληνικό πρόγραμμα.

“Κάναμε ένα διάλειμμα επειδή η ίδια η κυβέρνηση έχει συζητήσεις εντός του συνασπισμού της και συμφωνήσαμε να επιστρέψουμε στο τέλος του μήνα”, δήλωσε από την Αγία Πετρούπολη ο Λίπτον, αναφερόμενος στην αποχώρηση της τρόικας από την Αθήνα, σημειώνοντας πως “αν μπορέσουμε να πετύχουμε μία συμφωνία μέχρι τα τέλη Ιουλίου, η χρηματοδότηση θα είναι διαθέσιμη για την ακόλουθη περίοδο και τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά”.

Παρά τις αστοχίες σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις και τις καθυστερήσεις στην αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, ο Λίπτον αναγνωρίζει πως η Αθήνα “είναι αφοσιωμένη στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα”.