“Κύπρος: η Τέλεια Κρίση Χρέους και η Πορεία Εξόδου”

Διάλεξη με θέμα “Κύπρος: η Τέλεια Κρίση Χρέους και η Πορεία Εξόδου” θα δώσει αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 και ώρα 12.00 στο Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (ΚΕΠΕ) ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικών και Διοικητικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κύπρου και ανώτατος επιστημονικός συνεργάτης στο Wharton School (USA), Σταύρος Α. Ζένιος.

Τη συζήτηση, που θα πραγματοποιηθεί στον 5ο όροφο στην αίθουσα 508 του κτιρίου του ΚΕΠΕ (Αμερικής 11) θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Ο Σταύρος Α. Ζένιος σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ηλεκτρολογία-μηχανική στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο, και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Princeton, ΗΠΑ. Η διδακτορική του διατριβή έτυχε Τιμητικής Διάκρισης από την Επιστημονική Εταιρία Επιχειρησιακής Έρευνας.

Διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας. Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής σε Πανεπιστήμια όπως το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), της Βιέννης, της Χάιφα και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2000 επελέγη ως Marie Curie Fellow της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διετέλεσε υπότροφος του Εθνικού Ιδρύματος Έρευνας της Ιταλίας στα Πανεπιστήμια Μιλάνου και Βενετίας. Υπηρέτησε ως Διευθυντής της Ερευνητικής Μονάδας Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου, η οποία έχει επιλεγεί ως Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έχει δημοσιεύσει πέραν των 150 επιστημονικών άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Μελέτες του έχουν αναδημοσιευθεί σε βιβλία, επιστημονικά εγχειρίδια και εγκυκλοπαίδειες, και το 2005 μεταφράστηκε στα κινέζικα βιβλίο του για την διαχείριση χρηματοοικονομικών οργανισμών.