Κίνδυνος αναβολής της δόσης των 3,3 δισ.

Αναβάλλεται, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής, η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου, εκταμίευση της δόσης διάσωσης, ύψους  3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι την Πέμπτη το Euro  Working Group είχε δώσει το "πράσινο φως" για την αποδέσμευση των χρημάτων προς  την χώρα μας.

Όπως αναφέρουν πηγές της "Κ", αιτία της εμπλοκής  είναι το γεγονός ότι "παρουσιάστηκε τεχνικό ζήτημα", με συνέπεια να τίθεται εν αμφιβόλλω η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα.

Κύκλοι, πάντως,  υπενθύμιζαν με νόημα ότι η απομάκρυνση 2.000 υπαλλήλων από τον Δημόσιο τομέα  είναι ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για την συνέχιση του ελληνικού  προγράμματος.

Στον απόηχο της θετικής  απόφασης του Euro Working Group για τη δόση, μη κατονομασμένη πηγή του  υπουργείου Οικονομικών που μίλησε στο πρακτορείο Reuters σημείωσε πως η "το κλείσιμο της ΕΡΤ σίγουρα βοήθησε".

Υπενθυμίζεται  πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την αποχώρηση 4.000 υπαλλήλων του δημόσιου  τομέα έως το τέλος του 2013.

Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, ο  αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, υποστήριξε πως  οι διαδικασίες για τις πρώτες 2.000 αποχωρήσεις θα έχουν οριστικοποιηθεί έως τα  τέλη Ιουλίου, και έως τον Δεκέμβριο υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν οι  διαδικασίες και για τις υπόλοιπες 2.000.