Τουρκολιάς: Η Εθνική παρούσα στις τραπεζικές εξελίξεις

Παρούσα στην οποιαδήποτε διαδικασία συγκέντρωσης στο τραπεζικό σύστημα θα είναι η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα, ο διευθύνοντας σύμβουλός της, Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Στη διάρκεια συνάντησης στελεχών του δικτύου του ομίλου ο κύριος Τουρκολιάς, έδωσε συγχαρητήρια για την μεγάλη προσπάθεια ζήτησε να εστιασθεί η προσπάθεια στην αποτελεσματική αναδιάρθρωση της τράπεζας και την ενίσχυση των συνθηκών ρευστότητας στην οικονομία.

“Όταν η Εθνική πεισμώνει μπορεί να τα καταφέρει όλα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, σημειώνοντας ότι η Εθνική θα διεκδικήσει ο,τιδήποτε προκύψει προς διάθεση στην εναπομείνασα διαδικασία συγκέντρωσης του τραπεζικού συστήματος. Το οφείλουμε στους μετόχους, τους καταθέτες και τους πελάτες μας”,φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με αυτό τον τρόπο ο κύριος Τουρκολιάς έδωσε το μήνυμα ότι η Εθνική θα είναι παρούσα στη διαδικασία για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ δηλώνει και την πρόθεσή της να πρωταγωνιστήσει στις εναπομείνασες κινήσεις συγκέντρωσης που πρέπει να διενεργηθούν είτε στο πλαίσιο εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος, είτε στην ανάγκη να απορροφηθούν τράπεζες στις οποίες το ΤΧΣ έχει μετοχές με πλήρη δικαιώματα ψήφου.