Κυβέρνηση προς Τρόικα: Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% για 6 μήνες

Την πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23% για περίοδο 6 μηνών ζήτησε εκ νέου σήμερα ο Γ. Στουρνάρας από τους επικεφαλής της τρόικας. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου οικονομικών στη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την τρόικα παρατέθηκαν στοιχεία που δείχνουν την εισπρακτική αναποτελεσματικότητα του αυξημένου ΦΠΑ στην εστίαση τα οποία είχε ζητήσει η τρόικα από την κυβέρνηση και αναπτύχθηκε για ακόμη μια φορά η επιχειρηματολογία για την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ σε κλάδους όπως τουρισμός, ταχυφαγεία και εστιατόρια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη συνάντηση άνοιξε όλη η ατζέντα των εκκρεμών ζητημάτων και συγκεκριμένα θέματα σχετικά με τα δημοσιονομικά μεγέθη, την εκτέλεση του προϋπολογισμού, τις διαρθρωτικές αλλαγές αλλά και τις προαπαιτούμενες δράσεις για τη δόση του Ιουνίου. "Δεν έχει κλείσει τίποτα. Πρόθεση είναι να ολοκληρώσουμε σύντομα τις διαπραγματεύσεις" δήλωσε στέλεχος του υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκε και το θέμα της έκθεσης του ΔΝΤ για την εφαρμογή του μνημονίου και την παραδοχή του λάθους ενώ ενημέρωση έγινε για το σχεδιαζόμενο ενιαίο φόρο στα ακίνητα.

Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να έχουν συνάντηση το απόγευμα της Τετάρτης.