Στο στόχαστρο της Λαγκάρντ οι “κοπανατζήδες” δημόσιοι υπάλληλοι

 Στο στόχαστρο έβαλε η Κ. Λαγκάρντ τους κοπανατζήδες του Δημοσίου που δεν αποδίδουν, λέγοντας πως θα είναι δίκαιο να δοθεί δουλειά σε εργατικούς νέους με προσόντα.

Η κ. Λαγκάρντ επεσήμανε ακόμη ότι το ΔΝΤ ανησυχεί για την ελληνική κοινωνία και τοποθέτησε την ανάπτυξη στην επόμενη χρονιά.

Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό το πρόγραμμα να κατανέμεται δίκαια "να μην φορτώνονται συνέχεια οι ίδιοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι".

Το πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία, παρά τη δύσκολη δημοσιονομική προσαρμογή είναι λίγο-πολύ στη σωστή τροχιά δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Η κ. Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση στο ζήτημα της συλλογής των φόρων και στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών καθώς όπως ανέφερε μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με προσέλκυση επενδύσεων.

Βασική προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι η εφαρμογή του Μνημονίου και όχι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τόνισε η Κ. Λαγκάρντ μιλώντας στη ΝΕΤ, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση φόρων αφού πρώτα ανοίξουν επαγγέλματα και ρυθμιστέι η αγορά.

Η κ. Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, επεσήμανε ότι η ίδια ελπίζει η Ελλάδα να βρίσκεται στο δρόμο για την επιτυχία και επεσήμανε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται εντός της σωστής τροχιάς.

Τόνισε ακόμη ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα στην είσπραξη των φόρων αλλά και στην ανεξαρτησία των φορολογικών υπηρεσιών.