Για αποκρατικοποιήσεις και ανεργία τα είπαν Στουρνάρας και Μοσκοβισί

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με το Γάλλο ομόλογό του, Πιέρ Μοσκοβισί, στο Παρίσι, στο πλαίσιο της παρουσίας του κ. Στουρνάρα στη σύνοδο του ΟΟΣΑ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας, και κυρίως οι ιδιωτικοποιήσεις και το πρόβλημα της ανεργίας.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη χθεσινή του δήλωση σχετικά με την έκδοση ομολόγου εντός του 2014, ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για απόφαση, αλλά για σκέψη της κυβέρνησης, δεδομένου και ότι το 2014 τελειώνουν τα χρήματα από το πρόγραμμα στήριξης. Όσο για τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, που κάνουν λόγο για ύφεση και το 2014, ο υπουργός τόνισε ότι “τα μοντέλα είναι μοντέλα παντού και δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα”, επανέλαβε όμως ότι σύμφωνα με τις δικές του προβλέψεις θα υπάρξει μία μικρή ανάπτυξη το 2014.

Ο κ. Στουρνάρας θα έχει συνάντηση αύριο Παρασκευή στις 15:00 στο υπουργείο Οικονομικών με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, που θα βρίσκεται στην Αθήνα για επίσκεψη.