Εγκρίθηκε από το Euro Working Group η δόση των 4,2 δισ. ευρώ

Εγκρίθηκε και επισήμως από το Euro Working Group η εκταμίευση της δόσης των 4,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Είχε προηγηθεί το “πράσινο φως” από το Eurogroup την περασμένη Δευτέρα, ενώ εκκρεμεί ακόμα η έγκριση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), η οποία αναμένεται να δοθεί την Παρασκευή. Την ίδια ημέρα το ποσό αναμένεται να πιστωθεί στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς τη Δευτέρα 20 Μαΐου πρέπει να αποπληρωθούν "ακούρευτα" ελληνικά ομόλογα ύψους 5,6 δισ. ευρώ, που κατέχει κυρίως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Επόμενος στόχος για την κυβέρνηση είναι να καλύψει τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για την εκταμίευση και των 3,3 δισ. ευρώ που επίσης ενέκρινε το Eurogroup, υπό τον όρο να κλείσουν τα θέματα αυτά, που είναι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η εφαρμογή της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς και στο νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να επανέλθουν στην Ελλάδα οι επικεφαλής της τρόικας για τη νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, ενώ ο τρόπος κάλυψης του δημοσιονομικού κενού για την περίοδο 2015-2016 θα εξεταστεί από τους εκπροσώπους των δανειστών στις αρχές του Φθινοπώρου.