Τζ. Ράις: Το ΔΝΤ δε ζητά νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους

Στις 31 Μαΐου θα διεξαχθεί η συζήτηση για την εκταμίευση της δόσης των 1,8 δισ. ευρώ του ΔΝΤ προς την Ελλάδα στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ και η εκταμίευση των χρημάτων θα γίνει λίγες ημέρες αργότερα, ανακοίνωσε σήμερα από την Ουάσιγκτον ο διευθυντής εξωτερικών σχέσεων του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ δεν ζητά νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, αλλά την εφαρμογή των αποφάσεων του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου για το εάν το ΔΝΤ με την έκθεση που δημοσιοποίησε πριν λίγες ημέρες επαναφέρει αίτημα για νέο κούρεμα του επίσημου τομέα, ο Ράϊς είπε πως το Ταμείο δε ζητά να υπάρξει κανένα νέο κούρεμα και ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν αποδεχθεί ότι για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους θα απαιτηθεί να προσφέρουν προσθετή ανακούφιση του χρέους, ώστε να μειωθεί κάτω του 110% του ΑΕΠ ως το 2022.

“Οι εταίροι της Ελλάδος είπαν πως θα το κάνουν στο τέλος του χρόνου. Δεν προσδιόρισαν το πώς θα γίνει. Τίποτα από αυτά δεν είναι καινούργιο”, δήλωσε το στέλεχος του ΔΝΤ.