Συνεργασία Πειραιώς και Μισσιριάν ΑΕ για συμβολαιακή γεωργία

Τη συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με την εταιρεία Μισσιριάν Α.Ε. στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της Συμβολαιακής Γεωργίας ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές σε περισσότερους από 800 παραγωγούς των νομών Σερρών, Δράμας και Πιερίας, σε κεντρική εκδήλωση που διεξήχθη στις Σέρρες.

Η εταιρεία Μισσιριάν Α.Ε., που αναπτύσσει δραστηριότητα και στις ΗΠΑ, έχει συνάψει πρόσφατα συμφωνία στρατηγικού χαρακτήρα τριετούς διάρκειας με την αμερικανική εταιρεία Philip Morris.

Όπως εξήγησαν οι ομιλητές της εκδήλωσης, η χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στον τομέα της καπνοκαλλιέργειας αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Μέσω της Συμβολαιακής Γεωργίας, ο παραγωγός θα έχει διαθέσιμη όλη την απαιτούμενη ρευστότητα τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία, μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου κάθε χρόνου. Παράλληλα, η Τράπεζα Πειραιώς καλύπτει τον παραγωγό με πρόσθετες (πέραν του ΕΛΓΑ) εγγυήσεις για την πιθανή απώλεια παραγωγής λόγω καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών.

Όπως υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Σταύρος Λεκκάκος, η συσσωρευμένη τεχνογνωσία του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, στον οποίο εντάχθηκε πρόσφατα η ATEbank, μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα σε πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.