Εξηγήσεις για τις νέες άδειες φαρμακείων θα ζητήσει η Κομισιόν

Εξηγήσεις θα ζητήσει για τον αριθμό των νέων αδειών ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείων που έχουν δοθεί μετά την εφαρμογή της απελευθέρωσης του επαγγέλματος η Κομισιόν, όπως διαβεβαίωσε ο επίτροπος Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη.

Ο κ. Σκυλακάκης με ερώτησή του προς την Επιτροπή είχε ζητήσει να εξεταστεί η πρόοδος της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του φαρμακοποιού στην Ελλάδα και ειδικότερα να ελεγχθεί από την Επιτροπή πόσες καινούργιες άδειες ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείων έχουν δοθεί από την έναρξη ισχύος του προγράμματος προσαρμογής. Ζητούσε ακόμη διευκρινήσεις για περιορισμούς που εξακολουθούν να ισχύουν στη χορήγηση νέων αδειών λειτουργίας φαρμακείων και, όπως επισημαίνει, “αποσκοπούν στη διατήρηση μικρών τοπικών μονοπωλίων γύρω από συνταγογραφικά κέντρα”.

Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Σκυλακάκη, ο Όλι Ρεν τόνισε τα εξής: “Η τακτική εξέταση εστιάζει στην εφαρμογή του προγράμματος της Ελλάδος και ειδικότερα στη συμμόρφωση με τους όρους του προγράμματος. Η Επιτροπή θα ζητήσει εξηγήσεις στην επόμενη τακτική εξέταση σχετικά με τον αριθμό νέων αδειών ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείων που έχουν δοθεί από την αρχή του προγράμματος προσαρμογής".