Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΕΠΕ

Τα καθήκοντα του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και επιστημονικού διευθυντή του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), ανέλαβε ο καθηγητής Νικόλαος Δ. Φίλιππας από την 1η Απριλίου.

Ο κ. Φίλιππας είναι αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πειραιώς, με γνωστικό αντικείμενο τη χρηματοοικονομική διοικητική, και εφαρμογή σε θέματα όπως οι χρηματιστηριακές επενδύσεις, οι θεσμικοί επενδυτές, η συμπεριφορική χρηματοοικονομική κ.λπ, ενώ στο παρελθόν υπήρξε δύο φορές μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά του κλάδου, ενώ ο ίδιος έχει δημοσιεύσει και άρθρα σε όλα σχεδόν τα οικονομικά περιοδικά και τις σχετικές οικονομικές εφημερίδες. Επιπλέον, δύο δημοσιευμένες μελέτες του συμπεριλαμβάνονται στη συλλογή των πιο σημαντικών συμβολών στο χώρο της Χρηματοοικονομικής και της Οικονομίας αναφορικά με την Ελλάδα.

Ο κ. Φίλιππας έχει παρουσιάσει εργασίες του σε δεκάδες διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει μακρόχρονη εμπειρία στην ελληνική κεφαλαιαγορά και χρηματαγορά, ως ανώτατο στέλεχος χρηματιστηριακής εταιρείας.  Είναι ακόμα συγγραφέας πέντε βιβλίων και επτά ερευνητικών μελετών.