Βγενόπουλος: Οι κατηγορίες εναντίον μου είναι παντζάρια σκορδαλιά

Μπαράζ επιθέσεων κατά παραγόντων στην Κύπρο εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά ο Α. Βγενόπουλος μιλώντας στην εκπομπή 60 λεπτά, όπου κλήθηκε να απαντήσει σε μία σειρά ερωτημάτων που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία σε σχέση με τις ευθύνες τόσο του ιδίου όσο και των διοικήσεων της Λαϊκής Τράπεζας που οδήγησαν στο Βατερλό της κυπριακής οικονομίας.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, απαντώντας στο θέμα της παραχώρησης δανείων από την Λαϊκή Τράπεζα σε τράπεζες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και ελληνικές τράπεζες, οι οποίες στη συνέχεια διοχέτευαν τη ρευστότητα τους στην Μαρφίν Εγνατία, είπε ότι αυτό είναι γεγονός. Παρόλα αυτά, υποστήριξε, ορθός γινόταν αυτή η πρακτική, νοουμένου ότι υπήρχαν ανταγωνιστικοί όροι.

Κανένα βάσιμο στοιχείο δεν υπάρχει εναντίον του δήλωσε κατηγορηματικά κληθείς να σχολιάσει την έρευνα η οποία βρίσκεται στην Βουλή και εμπλέκει 11 συνολικά άτομα σε ότι αφορά τους χειρισμούς τους στις τράπεζες. Ο Αντρέας Βγενόπουλος είπε ότι οι όποιες αγωγές δεν κατατέθηκαν μέχρι σήμερα επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία. «Τα στοιχεία που έχουν είναι παντζάρια σκορδαλιά, εντελώς αβάσιμα», είπε χαρακτηριστικά.

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε κατά των διοικήσεων του Μιχάλη Σαρρή και του Αντρέα Φιλίππου, τους οποίους χαρακτήρισε κωμικοτραγικούς για τους χειρισμούς τους.

Ο κ. Βγενόπουλος επανέλαβε σε διαφορετικές φάσεις της συζήτησης ότι οι δύο σημαντικότεροι παράγοντες που οδήγησαν την Κύπρο στην καταστροφή ήταν το ξέπλυμα χρήματος και η απαξίωση των τραπεζών. Συγκεκριμένα για την απαξίωση των τραπεζών κατηγόρησε ανοιχτά τους πολιτικούς, τους τραπεζίτες και τον Τύπο γιατί όπως υποστηρίζει όταν απευθυνόμασταν στους Ευρωπαίους δηλώνοντας πως για την έλλειψη ρευστότητας ευθύνεται η μη ρύθμιση του PSI εκείνοι μας έλεγαν πως φταίνε αυτοί που έκλεψαν τις τράπεζες βασισμένοι στα όσα λεγόταν στην Κύπρο.