Απολύστε την τρόικα !

Μετά από τρία χρόνια μνημονίου, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, “δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους” για τις μειώσεις μισθών και τις αυξήσεις των φόρων.

Βυθίζουν με αυτό τον τρόπο την οικονομία στην ύφεση και οδηγούν εκτός δουλειάς όλο και περισσότερους απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Ταυτόχρονα, όμως, εξακολουθούν να επιτρέπουν στην εκάστοτε κυβέρνηση να μην πειράζει την κομματική της πελατεία, την οποία και έχει διορίσει στο Δημόσιο, όταν  από τους βασικούς στόχους του μνημονίου είναι η μείωση του δημόσιου τομέα.

Έφτασαν, λοιπόν, σήμερα, Απρίλιος του 2013, να λένε πως δέχονται να απολυθούν οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι – το αυτονόητο, δηλαδή – και ταυτόχρονα να προσληφθούν ισόποσοι νέοι και ικανοί, παρακάμπτοντας τον κανόνα “μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις”, που οι ίδιοι επέβαλαν, ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού ! Τι λένε, δηλαδή, με αυτό ;

Πρώτον, ότι τελικά το μέγεθος του δημόσιου τομέα δεν θέλει μείωση.

Δεύτερον, ότι μπορεί η οικονομία να συνεχίσει να συντηρείται από τις προσλήψεις στο Δημόσιο τομέα, δηλαδή να στηρίζεται στο γνωστό, στρεβλό μοντέλο των προηγούμενων δεκαετιών. Μάλιστα, διατηρούν και το μοντέλο προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, με τα λάθη, που έχει.  

Τρίτον, ότι εξακολουθούν να μην ενδιαφέρονται για το ισομερές μοίρασμα του βάρους των μέτρων του μνημονίου, συντηρώντας τις δύο ταχύτητες εργαζομένων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.

Τέταρτον, ότι – αμφισβητώντας οι ίδιοι πρόβλεψη του μνημονίου – δίνουν το δικαίωμα σε όλους όσους αντιδρούν σε άλλες αλλαγές, να μην τις εφαρμόζουν και να τις αγνοούν (γιατί άραγε δεν αποδέχονται το αίτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση ;).

Πέμπτον, ότι αποδέχονται πως χώρα – μέλος της Ευρωζώνης, εν έτει 2013, μπορεί να συζητά επί δέκα μήνες για το πώς θα λειτουργήσουν ταχύτερα και επί της ουσίας τα πειθαρχικά συμβούλια, τα οποία και κρίνουν την έξοδο από το Δημόσιο των επίορκων, χωρίς όμως να έχει κάνει κάτι στην πράξη για αυτό.

Χωρίς να παραγνωρίζω τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής πλευράς, νομίζω ότι περιμένουμε μεγαλύτερη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα από τους επικεφαλής τεχνοκράτες των δανειστών μας. Αν δεν μπορούν ή δεν θέλουν, ας πάνε σπίτι τους και ας έρθουν άλλοι να υλοποιήσουν αυτά που πρέπει, και να ακυρώσουν άλλα.

Το μήνυμα, λοιπόν, είναι απλό :

Απολύστε την τρόικα !

 

[email protected]