Τις άγνωστες στις φορολογικές Αρχές υπεράκτιες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που αναφέρονται στα στοιχεία που διέρρευσαν από τον φορολογικό παράδεισο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων και αποκτήθηκαν από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων- χαρτογραφεί η εφημερίδα τα ΝΕΑ.
Όπως προκύπτει, από τις 107 συνολικά εταιρείες, οι 103 λειτουργούν εκτός ραντάρ των φορολογικών Αρχών, ενώ οι άλλες 4 βρέθηκαν εγγεγραμμένες στη λίστα αλλοδαπών εταιρειών του υπουργείου Οικονομικών. Φυσικά, ελάχιστοι γνωρίζουν ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες πίσω από το πέπλο ανωνυμίας που τις καλύπτει.
Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των αγνώστων μέχρι πρότινος οφσόρ εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας όπως για παράδειγμα στην οδό Πανεπιστημίου και στη Λεωφόρο Συγγρού.
Στον Πειραιά εντοπίζονται πρόσωπα που μετέχουν σε 11 οφσόρ, ενώ σε ό,τι αφορά τα νότια προάστια τα πρωτεία κατέχει η Γλυφάδα, όπου βρίσκονται φυσικά πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται σε 9 άγνωστες στις φορολογικές Αρχές υπεράκτιες εταιρείες.
Από τα βόρεια προάστια οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις συνδεόμενων φυσικών προσώπων με άγνωστες οφσόρ εντοπίζονται σε Μαρούσι, Κηφισιά και Εκάλη.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα έντονη παρουσία μετεχόντων σε υπεράκτιες υπάρχει και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου η έρευνα της εφημερίδας κατέγραψε πρόσωπα και διευθύνσεις που σχετίζονται με 14 οφσόρ.
Τέλος, έκπληξη προκαλούν τα ευρήματα για την ύπαρξη μετόχων και διευθυντών υπεράκτιων εταιρειών στην Ξάνθη αλλά και στη Μυτιλήνη.