Προς Ergo και ING οδεύουν τα ασφαλιστήρια Λαϊκής-Κύπρου

Στις Ergo και ING σχεδιάζει να μεταφέρει σταδιακά η Τράπεζα Πειραιώς την παραγωγή ασφαλίστρων της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου, τα υποκαταστήματα των οποίων απέκτησε πρόσφατα, σύμφωνα με δημοσίευμα του insuranceworld.gr.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, η μεν Λαϊκή με τις δύο θυγατρικές της, CNP Λαϊκή Ζωής (πρωήν CNP Marfin Ζωής ΑΑΕ) και Λαϊκή Ασφαλιστική ΕΠΕ (πρώην Marfin Asfalistiki), εμφάνιζε ετήσια παραγωγή ασφαλίστρων περί τα 15 εκατ. ευρώ, μοιρασμένη μεταξύ των δύο κλάδων 50 – 50, ενώ η Τράπεζα Κύπρου με τα δύο ασφαλιστικά υποκαταστήματά της είχε παραγωγή κοντά στα 18 εκατ. ευρώ, με τα 12 εκατ. ευρώ να προέρχονται από τις Γενικές Ασφάλειες και τα 6 εκατ. ευρώ από τις ασφαλίσεις Ζωής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει να μεταφέρει σταδιακά στις Ergo και ING κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο που προέρχεται από την ασφαλιστική δραστηριότητα των δύο κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας. Για το σκοπό αυτό προτίθεται να επικοινωνήσει σχετική επιστολή στους ασφαλισμένους της Λαϊκής και της Κύπρου, ενώ η μεταφορά των ασφαλιστηρίων θα γίνεται στην ανανέωσή τους.

Στο μεταξύ, πηγές του insuranceworld αναφέρουν ότι οι δύο ασφαλιστικές της Λαϊκής, που είναι και οι μόνες κυπριακές ασφαλιστικές οι οποίες εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, είναι επαρκώς αποθεματοποιημένες, ενώ σε ό,τι αφορά τα κεφάλαιά τους σε καταθέσεις βρίσκονται κατά περίπου 80% συγκεντρωμένα στην Ελλάδα και άρα δεν κινδυνεύουν με κούρεμα.

Όσο για τις υπόλοιπες κυπριακές ασφαλιστικές με δραστηριότητα στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, εποπτεύονται από την αρμόδια αρχή της Κύπρου. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι εταιρείες αυτές είναι οι εξής:

- Prime Insurance Company πρώην Demco Ασφαλιστική, με παρουσία στις Γενικές Ασφάλειες που λειτουργεί ως υποκατάστημα.
- Κύπρου Ζωής που λειτουργεί ως υποκατάστημα.
- Γενικές Ασφάλειες Κύπρου που επίσης λειτουργεί ως υποκατάστημα.
- Hellas Direct (HD Insurance Ltd) που λειτουργεί υπό καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών.
- Laiki Cyprialife Ltd που λειτουργεί υπό καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών.
- Eurosure Insurance Co Ltd που επίσης έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα υπό καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών.
- Alpha Insurance Ltd που βρίσκεται στη χώρα μας υπό καθετώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών.