Αποχωρεί από την Ελλάδα η Michelin

Μετά από 34 χρόνια παρουσίας στην αγορά, η γαλλική επιχείρηση ελαστικών Michelin αποχωρεί από την Ελλάδα. Η απόφαση αυτή της διοίκησης αντιστοιχεί στην προβλεπόμενη από την 1η Ιανουαρίου 2014 αναδιάρθρωση των θυγατρικών επιχειρήσεων από τη μητρική.

Η εταιρία βρίσκεται στο στάδιο εμπορικής και διοικητικής οργανωτικής αλλαγής στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη και στο πλαίσιο αυτό ανήκει και η Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής με επιστολή του προς τους εξουσιοδοτημένους εμπόρους, δήλωσε: " Αυτή η οργανωτική αλλαγή θα εξασφαλίσει τη μακρόχρονη παρουσία της Michelin στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη όπου έχουμε φιλοδοξίες ανάπτυξης. Από τον Ιανουάριο του επόμενου χρόνου, η Ελλάδα θα είναι μέρος μιας νέας εμπορικής περιοχής που δημιουργήθηκε, το διοικητικό κέντρο της οποίας θα εδρεύει στο Βουκουρέστι, στη Ρουμανία".

Σημειώνεται ότι, η Michelin έκανε την πρώτη εμπορική της εμφάνιση στην Ελλάδα το 1950, το 1969 ιδρύθηκε επίσημα η εταιρεία με την επωνυμία " Michelin Ελλάδος" και το 1978 έλαβε τη σημερινή της νομική μορφή ως Α.Ε.