“Ιερό μπλόκο” στην πώληση ακινήτου του ΤΑΙΠΕΔ στην Κύπρο

“Φρένο” στην πώληση ακινήτου του ελληνικού Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ βάζει με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας, μετά από αγωγή που κατέθεσε η Ιερά Μονή Κύκκου.

Το συγκεκριμένο ακίνητο, που βρίσκεται στην περιοχή Κύκκος, στο Δήμο Έγκωμης, είναι ένα από τα έξι ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό που πωλούνται στο πλαίσιο διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, με ελάχιστη τιμή τα 5 εκατ. ευρώ, με καταληκτική ημερομηνία για κατάθεση προσφορών τη 19η Μαρτίου.

Ωστόσο, η προσωρινή διαταγή του Δικαστηρίου απαγορεύει στο ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει σε πώληση του εν λόγω ακινήτου, έως ότου τελεσιδικήσει η αγωγή της Ιεράς Μονής Κύκκου, η οποία υποστηρίζει ότι η Ελλάδα παραβίασε κάποιον όρο που η Μονή είχε θέσει όταν της πούλησε το ακίνητο αυτό.

Στην ιστοσελίδα του το ΤΑΙΠΕΔ περιγράφει το επίμαχο ακίνητο ως εξής: "Μία μοναδική έκταση 8.000 τ.μ., βρισκόμενη στην περιοχή Κύκκος, στον Δήμος Έγκωμης, στην καλύτερη τοποθεσία τα Λευκωσίας. Πλησίον βρίσκονται Υπουργεία, 2 Πανεπιστήμια, Πρεσβείες και γραφεία πολλών εταιρειών. Ελάχιστη Τιμή: €5 εκ.".