Guardian: Περάσαμε τα χειρότερα υποστηρίζει ο Γ. Στουρνάρας

“Τα χειρότερα πέρασαν” δήλωσε την Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας στην βρετανική Guardian, ωστόσο υποστήριξε ότι  η Ευρώπη πρέπει να δείξει στην “πολιορκούμενη” Ελλάδα μεγαλύτερη αλληλεγγύη. 

Καθώς η τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα τσεκάροντας τα βιβλία της πνιγμένης από τα χρέη χώρας, ο μακρο-οικονομολόγος υπουργός εμφανίζεται με σε αισιόδοξη διάθεση, απορρίπτοντας την συζήτηση για τις κόκκινες γραμμές και τις διαμαρτυρίες των πολιτών, προτιμώντας να επικεντρωθεί στο στόχο μπροστά” γράφει η εφημερίδα.

"Όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή , έχουμε καλύψει τα δύο τρίτα του στόχου. Όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα , έχουμε καλύψει τα τρία τέταρτα της απόστασης από το στόχο. Η Ελλάδα έχει πληρώσει ένα πολύ υψηλό τίμημα, από την άποψη της λιτότητας ... Αλλά νομίζω ότι το χειρότερο είναι πίσω μας και μπορούμε να  κοιτάξουμε το μέλλον με ελπίδα " δήλωσε στην συνέντευξη του στην Guardian  ο Γ. Στουρνάρας, ο οποίος χαρακτήρισε την περίοδο που διανύουμε σαν τον μαραθώνιο. “ Τα τελευταία χιλιόμετρα είναι τα πιο δύσκολα, γιατί είσαι τόσο κουρασμένος", είπε ο Έλληνας υπ. Οικονομικών.

Καθώς η ελληνική κοινωνία “έχει υποδείξει μεγάλη καρτερικότητα και υπομονή” ο Γ. Στουρνάρας περιμένει μεγαλύτερη αλληλεγγύη από του Ευρωπαίους εταίρους.

Χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Και θέλω να θυμίσω στο Eurogroup   την απόφασή του τον Νοέμβριο του 2012 , όταν η Ελλάδα θα εισέλθει σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα,  θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια, έτσι ώστε να είναι σε θέση να μειώσει το επίπεδο του χρέους μας. " δήλωσε στην συνέντευξη του ο υπ. Οικονομικών .