Ποιος είναι ο Στέλιος Σταυρίδης

Έναν ικανό άνθρωπο από την αγορά επέλεξε η κυβέρνηση για να αναλάβει πρόεδρος στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, στη θέση του παραιτηθέντος Τάκη Αθανασόπουλου.

Με καταγωγή από τη Σμύρνη, ο Στέλιος Σταυρίδης, επικεφαλής μέχρι σήμερα της ΕΥΔΑΠ, θεωρείται από τους manager με επιτυχημένη πορεία.

''Με τίμησε ο πρωθυπουργός με αυτή την απόφαση, είμαι στην Κεφαλονιά και επιστρέφω. Με ενημέρωσαν σε ανώτατο δυνατό επίπεδο και μου ζήτησαν να διοικήσω με τον πιστότερο δυνατό τρόπο'', είπε στον Αlpha 989 ο κ. Σταυρίδης.

Μάλιστα τόνισε: “Αύριο θα είμαι στο γραφείο, τα θέματα της ΕΥΔΑΠ τρέχουν, δε μπορείς να αφήσεις μια προσπάθεια στη μέση”.

Έχει θητεύσει σε υψηλές διοικητικές θέσεις σε βιομηχανίες, όπως ο Όμιλος Lavipharm (Εντεταλμένος Σύμβουλος 1984-1987), η Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον με 3.500 εργαζόμενους (Διευθύνων Σύμβουλος 1988), τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge με 3.200 εργαζόμενους (Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος 1991-1992), τα Ελληνικά Πετρέλαια (Διευθύνων Σύμβουλος 1992) και τα ΕΛΔΑ (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου, Πρόεδρος Δ.Σ. 1992-1993).

Είναι ιδιοκτήτης του Ομίλου Ideales (Piscines Ideales, Ideales Spa, Ideales Resort, Ideales Constructions), ο οποίος τιμήθηκε το 2009 με το βραβείο European Best Workplace, αλλά και για την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία, ενώ ο ίδιος, το 2006, τιμήθηκε με το Βραβείο του Έλληνα Quality Leader of the Year από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας.

Ο Στέλιος Σταυρίδης είναι :  

• Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου του EuroCommerce, Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εργοδοτών, που αντιπροσωπεύει 6 εκατ. επιχειρήσεις του εμπορίου, οι οποίες απασχολούν 31 εκατ. υπαλλήλους.

• Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.

• Πρόεδρος της Αντιγραφειοκρατικής Κίνησης, που στόχο έχει τη μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα.

• Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος.

• Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

• Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του  ΕΒΕΑ.

• Πρώην Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος.

• Πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ.

• Πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώην Α' Αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

• Τακτικός αρθρογράφος της ΕΣΤΙΑΣ και άλλων εφημερίδων.

Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά.