Καμίνης: Η κρίση κάνει την Ελλάδα πιο ελκυστική

Την άποψη ότι η οικονομική κρίση έχει καταστήσει την Ελλάδα ελκυστικότερο προορισμό τόσο για επενδύσεις, όσο και για τουρισμό, εξέφρασε μιλώντας στο δίκτυο Bloomberg o δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

“Οι τιμές έχουν πέσει και η Ελλάδα έχει αρχίσει να γίνεται πολύ ανταγωνιστική και ελκυστική για επενδυτές και τουρίστες”, παρατήρησε ο κ. Καμίνης, που εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Αθήνα θα τα πάει καλά σε ό,τι αφορά τον τουρισμό φέτος, μετά από αρκετά χρόνια.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε “αναδυόμενη αγορά” από τη Russell Investments, ο κ. Καμίνης σχολίασε ότι “η αναδυόμενη αγορά είναι ελκυστική αγορά”, επαναλαμβάνοντας ότι οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε πως ο δήμος έχει εξασφαλίσει περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση των δομών της πόλης, καθώς και για δίκτυα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, ενώ σημείωσε πως σκοπεύει να εξασφαλίσει για την πόλη όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και να εξορθολογίσει τη λειτουργία του δήμου.

Τέλος, ο Γιώργος Καμίνης αποκάλυψε ότι θαυμάζει το δήμαρχο του Παρισίου, Μπερτράν Ντελανοέ, ο οποίος “έχει κάνει πολλά για το Παρίσι”, που όμως είναι ένας μητροπολιτικός δήμος, τις δυνάμεις του οποίου δεν έχει ο δήμος Αθηναίων. “Η ώρα έχει έρθει”, επεσήμανε ο κ. Καμίνης, εκφράζοντας την ελπίδα του να ακολουθήσει το ίδιο παράδειγμα και η Αθήνα.