Στουρνάρας: Αυτή τη στιγμή δε μιλάμε για απολύσεις

Μάλλον απαισιόδοξος στο θέμα της αλλαγής των όρων του Μνημονίου λόγω του λογιστικού λάθους του ΔΝΤ εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ σχετικά με το Δημόσιο ξεκαθάρισε ότι “αυτή τη στιγμή δε μιλάμε για απολύσεις”.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Όλι Ρεν, που “βάζει φρένο” σε κάθε συζήτηση για αλλαγή των όρων του Μνημονίου, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι έθεσε το θέμα και ζήτησε να πάρουν κοινή θέση η Κομισιόν, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει περιθώριο αλλαγών σημείωσε: “Δεν το γνωρίζω. Απ' ό,τι φαίνεται όχι”.

Σχολίασε ακόμα ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να κρίνει αν θα επιμείνει στο ζήτημα η ελληνική πλευρά και υπογράμμισε πως “εμείς εμμένουμε στους στόχους που έχουμε θέσει. Δεν αμφισβητούμε τους στόχους”.

Όσο για το Δημόσιο, που βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής του συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: “Προσπαθούμε να εκσυγχρονήσουμε το Δημόσιο. Βλέπουμε μπροστά. Αυτό ακριβώς είναι ένα στοιχείο του νέου Αναπτυξιακού Προτύπου και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν”.

Ερωτηθείς δε αν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο, τόνισε: “Όχι. Αυτή τη στιγμή δε μιλάμε για απολύσεις”.

 

Νωρίτερα, ο Όλι Ρεν είχε προχωρήσει σε διευκρίνηση, τονίζοντας πώς δεν έθεσε θέμα περαιτέρω μείωσης του κατώτερου μισθού στην Ελλάδα