Τα μαζεύει τώρα ο Γ. Μέργος

Να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα επιχειρεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών Γ. Μέργος, ο οποίος το μεσημέρι δήλωσε ότι ο μισθός των 586 ευρώ είναι υψηλός, ωστόσο πλέον τον κρίνει ως πολύ χαμηλό!

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του, ο κ. Μέργος, με γραπτή ανακοίνωση τα... ρίχνει στους δημοσιογράφους. Πάντως μέχρι να κάνει τη δήλωση – διόρθωση ο κ. Μέργος είχε δεχθεί πυρά από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, ενώ αποστάσεις κράτησε και το υπουργείο οικονομικών, χωρίς όμως να σχολιάσει επί της ουσίας τα όσα είπε.

Παρά την αναδίπλωση, ο κ. Μέργος, στο συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών παρέθεσε τα στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ευρώπη και στη συνέχεια έκρινε ότι στην Ελλάδα είναι υψηλός.

Διαβάστε τη δήλωση - αναδίπλωση του Γ. Μέργου

"Σε ομιλία μου σήμερα, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, παρουσίασα τις προσωπικές μου απόψεις για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Από ολόκληρη την ομιλία, απομονώθηκε ένα απόσπασμα που παρουσίασε στοιχεία της Eurostat για το επίπεδο του κατώτατου μισθού στις χώρες της Ευρώπης.

Ουδέποτε ζήτησα μείωση του κατώτατου μισθού. Οι μισθοί στην Ελλάδα, μετά την δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων ετών, έχουν μειωθεί πάρα πολύ και είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στην ομιλία μου, αναλύω το πώς η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να προέλθει από βελτίωση της παραγωγικότητας του συνολικού συστήματος και όχι από άλλη μείωση μισθών. Αυτό δυστυχώς αποσιωπήθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις".