Σάλλας: Με την ανακεφαλαιοποίηση τελειώνει το “μίζερο κλίμα”

Τη βεβαιότητά του ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα πετύχει να καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί, εξέφρασε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της, Μιχάλης Σάλλας, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "η τράπεζα δεν αφήνει μέρα να πάει χαμένη", πιστεύοντας στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

"Θα δούμε που θα κινηθεί η μετοχή, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί reverse split", ανέφερε, επιβεβαιώνοντας όμως ότι η bull market είναι εδώ και θα διαρκέσει. "Ανοίγει ο δρόμος για τις ελληνικές τράπεζες", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σάλλα, οι κακές ειδήσεις για την Ελλάδα περιορίστηκαν, ανοίγοντας το δρόμο για επενδύσεις. Η ανακεφαλαιοποίηση προχωρά με θετικό ρυθμό, παρά τα επιμέρους ζητήματα.

Μάλιστα, ανέφερε ότι εάν προχωρήσει ομαλά η ανακεφαλαιοποίηση θα μπει ένα τέλος στο "μίζερο κλίμα" που επικρατεί για την Ελλάδα και τις τράπεζες. Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους μικρομετόχους ότι θα κάνει ότι μπορεί για να προστατευτούν.

"Θα δώσουμε μάχη για τους μικρομετόχους", ανέφερε χαρακτηριστικά. "Αναζητούμε τρόπους προστασίας τους με την τρόικα και το Υπουργείο Οικονομικών για να προστατευτούν οι μικρομέτοχοι. Άλλωστε, η Πειραιώς είναι πολυμετοχική τράπεζα και ο στόχος μας είναι να παραμείνει", δήλωσε χαρακτηριστικά.