ΕΟΠΥΥ: Τα ταμεία έπρεπε να δώσουν 300 εκατ. ευρώ και πήραμε 122 εκατ

Να πληρώνουν στην ώρα τους τις εισφορές τους στον ΕΟΠΥΥ ζήτησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, τονίζοντας ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος που δημιουργούνται προβλήματα. "Τον Δεκέμβριο έπρεπε να πάρουμε 300 εκατ. ευρώ από τα ταμεία και πήραμε 122 εκατ. ευρώ" επεσήμανε μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ενώ πρόσθεσε αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις: "Για αυτό έγινε κόλαση. Αν δεν μας έδινε το υπουργείο οικονομικών 180 εκατ. ευρώ θα είχαν φύγει από τα παράθυρα".

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος υπογράμμισε πως "τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να τιμήσουν την υποχρέωση της να καταβάλουν το τμήμα που τους αναλογεί στον ΕΟΠΥΥ. Έχουν προτεραιότητα τη σύνταξη. Δεν έχει προτεραιότητα η υγεία;"

Επεσήμανε ακόμη ότι δεν θα γίνει νέα αύξηση συμμετοχής των ασφαλισμένων.

Σχετικά με το εξώδικο που έστειλαν οι φαρμακοποιοί στον Οργανισμό, καθώς λόγω της σύμβασης που έχουν υπογράψει ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να τους πληρώνει μέσα σε 60 μέρες, αλλά τους χρωστά ακόμη τον Οκτώβριο, ο κ. Παπαγεωργόπουλος επεσήμανε ότι έχουν πληρωθεί το 25% και το υπόλοιπο 75% γίνεται προσπάθεια να το λάβουν τις επόμενες μέρες.