Citi: Πλήρως διαχωρισμένα τα τμήματα Επενδυτικής και Ανάλυσης

Πλήρως διαχωρισμένα είναι τα τμήματα Επενδυτικής Τραπεζικής και Υπηρεσιών Ανάλυσης της Citigroup, τονίζει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο διευθύνων σύμβουλος της Citi Ελλάδος, Γκραντ Κάρσον, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριανταφύλλου.

Ο κ. Τριανταφύλλου, με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, είχε επισημάνει το γεγονός ότι η Citigroup, αν και λειτουργεί ως οικονομικός σύμβουλος για την αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, παράλληλα εκτιμά μέσω των εκθέσεών της ότι είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να τεθεί εκτός Ευρωζώνης.

Απαντώντας, ο κ. Κάρσον ξεκαθαρίζει ότι “το Τμήμα Επενδυτικής Τραπεζικής μιας τράπεζας δεν μπορεί να θεωρείται υπεύθυνο για συστάσεις ή προτάσεις του τμήματος Αναλύσεων της ίδιας τράπεζας και το αντίστροφο”, και επομένως δεν υφίσταται αντίφαση στην επισήμανση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Όσο για το αν οι προβλέψεις της Citigroup για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχουν επηρεάσει τη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτών για το Ελληνικό, ο κ. Κάρσον υπογραμμίζει ότι οι εκτιμήσεις αυτές είναι απλώς στοιχεία που προέρχονται από δεδομένα και πληροφορίες της Citigroup, και η επίδρασή τους σε ενδεχόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον είναι καθαρά θέμα του πόση βάση δίνει ο κάθε επενδυτής στις απόψεις των συντακτών των εν λόγω εκθέσεων.

Σχολιάζει πάντως ότι το επίπεδο επενδυτικού ενδιαφέροντος για το Ελληνικό ειδικά είναι “ιδιαίτερα ικανοποιητικό”.