Μαυραγάνης: Δυσκολευόμαστε να εισπράξουμε πρόστιμα

Στην πρωτοφανή ομολογία αδυναμίας είσπραξης των προστίμων προέβη σήμερα ο υφυπουργός οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης. Μάλιστα, η ομολογία του υφυπουργού ότι δεν μπορεί να εισπράξει τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ, γιατί είναι... πολλά, φτάνει την ώρα που ο Γ. Στουρνάρας μπαίνει "σερίφης" στα έσοδα και επικεφαλής ειδικής επιτροπής για την παρακολούθηση των εσόδων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, που θα συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα.

Ταυτόχρονα, ακόμα και η επιτροπή, η οποία συστάθηκε για να διευκολύνει τις σχέσεις μεταξύ κράτους και φορολογουμένων, σε περιπτώσεις, που υπάρχουν διαφωνίες για την επιβολή προστίμων και άλλων ποινών, συνεδριάζει μόνο μια φορά την εβδομάδα και η αναμονή ξεπερνά τους δέκα μήνες, όπως αποκάλυψε το news.gr !

Σημειώνεται ότι, σε έγγραφό του στη Βουλή, ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει ότι σε 116.648 ανέρχονται συνολικά οι εκθέσεις, που έχει αποστείλει το ΣΔΟΕ στις αρμόδιες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και τα Τελωνεία της χώρας, από το 2009 έως τις 30.11.2012, για τις περαιτέρω δικές τους ενέργειες επί θεμάτων προστίμων και οφειλών φορολογουμένων.

Ωστόσο, παραδέχεται πως "η είσπραξη προστίμων, που επιβλήθηκαν συνεπεία ελέγχων, που διενήργησε το ΣΔΟΕ, καθίσταται δυσχερής, λόγω του μεγάλου ύψους αυτών, αλλά και του γεγονότος ότι οι υπόχρεοι καταβολής τους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, στερούνται, στις πλείστες των περιπτώσεων, περιουσιακών στοιχείων κατά το χρόνο επιβολής και βεβαίωσης αυτών".