Συνεδριάζει το ΔΝΤ για την εκταμίευση 3,3 δισ. προς την Ελλάδα

Συνεδριάζει το απόγευμα της Τετάρτης το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με αντικείμενο την έγκριση της εκταμίευσης των δόσεων που υπολείπονται προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 3,3 δισ. ευρώ. 

Μετά τη συνεδρίαση αναμένεται η δημοσιοποίηση της Εκθεσης του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, η οποία συμπεριλαμβάνει Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους (DSA).

Όπως μετέδωσε από χθες το news.gr στην Ελλάδα εκφράζεται αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Θάνος Κατσάμπας έχει ήδη ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα ότι δεν αναμένεται πρόβλημα επί της διαδικασίας, ενώ αντίστοιχες διαβεβαιώσεις φέρεται να έχει μεταφέρει υπηρεσιακά και ο τοποτηρητής του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην τρόικα κ. Πόουλ Τόμσεν έχει καταθέσει ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου την έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας στα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Βασικό συμπέρασμα της έκθεσης είναι ότι μεσοπρόθεσμα το ελληνικό χρέος θα είναι βιώσιμο και πως το ελληνικό πρόγραμμα θα είναι επαρκώς χρηματοδοτημένο από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.

Για να καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις στην έκθεση αξιολογήσεως - που θα δημοσιοποιηθεί- εμπεριέχονται και αναφορές στις αποφάσεις του Eurogroup για μελλοντική διαχείριση του ελληνικού χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας, εάν αυτό χρειαστεί.