Στουρνάρας: Νομοσχέδιο δημοσιονομικής ανάγκης το φορολογικό

“Νομοσχέδιο δημοσιονομικής ανάγκης” χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας πως κάθε ευρώ φόρου που προβλέπεται στο νομοσχέδιο, “σώζεται από τους μισθούς και τις συντάξεις”.

Ο κ. Στουρνάρας απέρριψε τις τροπολογίες που κατέθεσαν ΠΑΣΟκ και ΔΗΜΑΡ για την ανακούφιση των ευπαθέστερων κοινωνικών στρωμάτων, τονίζοντας πως το συνολικό τους κόστος ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, ποσό που, όπως ανέφερε, δεν μπορεί να εξευρεθεί με άλλο τρόπο. “Δεν είναι δυνατόν παραμονές του Euroworking Group και του ΔΝΤ, να προσθέτουμε 1 δισ. δαπάνες”, σχολίασε.

Επικρίνοντας την αντιπολίτευση για τη στάση της απέναντι στο φορολογικό νομοσχέδιο, τόνισε ότι οι εκπρόσωποί της “στερούνται εναλλακτικών προτάσεων”, ενώ “ψελλίζουν περίεργα πράγματα που δεν στέκουν ούτε για πρωτοετείς φοιτητές και μας δίνουν παραδείγματα χωρών που παραπέμπουν σε άμεση χρεοκοπία”.

Τέλος, απαντώντας στην κριτική που δέχεται το υπουργείο Οικονομικών για το πρόβλημα θέρμανσης, ως συνέπεια της αυξημένης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε πως η καταγραφή μειωμένης κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης οφείλεται εν πολλοίς στην πάταξη του λαθρεμπορίου και στην "αποθεματοποίηση" πετρελαίου πριν την άνοδο της τιμής του.

“Έχουμε προϋπολογίσει 80 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης, ενώ οι αιτήσεις ανέρχονται σε 6 εκατομμύρια. Καλύπτουμε πάνω από το 85% του πληθυσμού”, υποστήριξε ο υπουργός.