Ρεν: Απαιτείται περαιτέρω μείωση προσωπικού στο Ελληνικό Δημόσιο

Για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα κατά 70.000 ακόμα άτομα κάνει λόγο ο Ευρωπαίος επίτροπος, Όλι Ρεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Ο κ. Χουντής ζήτησε από τον επίτροπο στοιχεία σχετικά με τον αριθμό και το χρονοδιάγραμμα αποχωρήσεων από το Δημόσιο. Στην απάντησή του, ο Όλι Ρεν σημείωσε ότι “στο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής, το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ της Επιτροπής, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Ελλάδας τον Μάρτιο 2012, προβλέπεται συρρίκνωση του τομέα δημόσιας διοίκησης κατά 150.000 άτομα έως το τέλος του 2015 (σε σύγκριση με τα επίπεδα στο τέλος του 2010)”.

Σύμφωνα με τον Όλι Ρεν, η Τρόικα έχει εκφράσει την άποψη ότι η μείωση προσωπικού θα πρέπει να είναι στοχευμένη και όχι οριζόντια. Ο επίτροπος τόνισε ακόμα: “Η μείωση αυτή θα βασίζεται στην τρέχουσα κατάρτιση των οργανογραμμάτων και θα διευκολυνθεί από την πρόσφατη νομοθεσία η οποία επιτρέπει τις υποχρεωτικές απολύσεις. Οι ελληνικές αρχές θα προχωρήσουν σε περαιτέρω περικοπές στο Δημόσιο, σύμφωνα με την αναλογία 1 διορισμού ανά 5 αποχωρήσεις, βάσει της οποίας έχει ήδη επιτευχθεί συρρίκνωση της γενικής κυβέρνησης περίπου κατά 80.000 άτομα”.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι με τη στάση του αυτή ο Όλι Ρεν διαψεύδει την κυβέρνηση, που σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά μετατάξεις.