Σύσκεψη Γενικών Γραμματέων για τα προαπαιτούμενα των δόσεων

Τις δράσεις-ορόσημα για την εκταμίευση των δόσεων του Ιανουαρίου, του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου θα εξετάσουν σήμερα στη 1 το μεσημέρι σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων. Της σύσκεψης θα προεδρεύσει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γεώργιος Μέργος.

Σημειώνεται πως προαπαιτούμενες ενέργειες για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου, ύψους 9,2 δισ. ευρώ, είναι να ψηφίσει η Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο και να προχωρήσουν οι αναπροσαρμογές στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του Φεβρουαρίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, είναι η επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής, με στόχο τον καθορισμό δεσμευτικών τριετών ανώτατων ορίων δαπανών για τους υποτομείς της γενικής κυβέρνησης.

Τέλος, στις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, περιλαμβάνονται η ολοκλήρωση των σχεδίων στελέχωσης στα υπουργεία, ώστε να προσδιοριστούν οι περιττές θέσεις εργαζομένων, αλλά και η αναθεώρηση προς τα κάτω των τιμών των φαρμάκων.