Με κατασχέσεις κινδυνεύουν 60.000 ασφαλισμένοι ΟΓΑ για ξεχασμένες οφειλές

Πρόκειται για ασφαλισμένους που ξεκίνησαν την ασφάλισή τους πριν το 1998

Ακόμη και με κατασχέσεις κινδυνεύουν 60.000 πρώην ασφαλισμένοι του ΟΓΑ. Οι πρώην ασφαλισμένοι του οργανισμού έλαβαν ειδοποιητήρια για οφειλές που αγγίζουν ακόμη και τις 10.000 ευρώ και υπάρχουν εδώ και περίπου 20 χρόνια.

Πρόκειται για 60.000 ασφαλισμένους που εντάχθηκαν στον ΟΓΑ πριν ακόμη γίνει ταμείο κύριας ασφάλισης, το 1998 αλλά στη συνέχεια είτε σταμάτησαν να πληρώνουν είτε διέκοψαν την ασφάλιση και μετακινήθηκαν σε άλλο ταμείο, είτε συνέχισαν και παραμένουν ως σήμερα με το βάρος των οφειλών.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο ΟΓΑ εντόπισε τις περιπτώσεις αυτές και βρήκε ότι από το 1988 που λειτουργούσε ο κλάδος της πρόσθετης ασφάλισης μέχρι και σήμερα 60.000 ασφαλισμένοι του σταμάτησαν να πληρώνουν εισφορές και πολλές περιπτώσεις, δεν έχουν καταβάλει ούτε ένα ευρώ από την ημέρα που γράφτηκαν στον Οργανισμό.

Στους 60.000 άρχισαν από πέρυσι να αποστέλλονται ειδοποιητήρια με το σύνολο της οφειλής τους, όχι όμως από το 1988 αλλά από το 1998 και μετά που ο ΟΓΑ είναι ταμείο κύριας και υποχρεωτικής ασφάλισης.

Ο λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν φτάνει και τις 10.000 ευρώ και μάλιστα ο ΟΓΑ τα ζητάει μαζεμένα με διορία ως το τέλος Νοεμβρίου ή με αίτηση για ρύθμιση της οφειλής μέχρι την ίδια ημερομηνία.

Αν δεν το πράξουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ή αν δεν αποδείξουν ότι από το 1998 και μετά δεν ήταν στον ΟΓΑ αλλά σε άλλο φορέα τότε θα βρεθούν προ εκπλήξεων καθώς οι οφειλές που υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ θα μεταφερθούν αυτόματα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και θα μπουν αυτόματα στη μαύρη λίστα των οφειλετών που αν δεν τακτοποιήσουν ή δεν ρυθμίσουν το χρέος τους, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με κατασχέσεις.