Ποιοι αναλαμβάνουν την αλλαγή του ελληνικού παραγωγικού μοντέλου

Την κατάρτιση ειδικής μελέτης για την αναμόρφωση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου της Ελλάδας θα αναθέσουν άμεσα τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης σε ΙΟΒΕ, ΚΕΠΕ και ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ενώ παράλληλα συστήνεται και ειδική συντονιστική επιτροπή για την αναμόρφωση της φορολογίας, η οποία θα αναλάβει να καταρτίσει ειδικό πόρισμα έως τον Απρίλιο 2013.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης, Γιάννης Στουρνάρας και Κωστής Χατζηδάκης, θα αναθέσουν σε ΚΕΠΕ, ΙΟΒΕ και το ΙΝΕ ΓΣΕΕ την κατάρτιση έκθεσης για νέο μοντέλο ανάπτυξης της επόμενης δεκαετίας σε τομείς, όπου η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Έτσι, η έκθεση των ΙΟΒΕ, ΚΕΠΕ και ΙΝΕ ΓΣΕΕ αναμένεται να δώσει βάρος στον αγροτικό τομέα, στον κλάδο της υγείας, στον ορυκτό πλούτο και στον τουρισμό.
 
Ο κ. Στουρνάρας θα προχωρήσει και στην συγκρότηση "Επιτροπής Σοφών", η οποία θα εισηγηθεί την αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και τις αλλαγές στην φορολογία. Σε αυτή, θα μετέχουν ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνος Τσακλόγλου, ο Επίκουρος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου (και Γενικός Γραμματέας της Στατιστικής Υπηρεσίας την εποχή εισόδου μας στην ΟΝΕ, Νίκος Καραβίτης) και ο Επίκουρος Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μ. Ματσαγγάνης.
 
Πληροφορίες φέρουν τον Βασίλη Ράπανο να μετέχει στην Επιτροπή, ωστόσο ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του.