Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Γενικής από την Τράπεζα Πειραιώς

Ολοκληρώθηκε και επίσημα η εξαγορά της Γενικής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς, μετά από τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα αναφέρει πως ολοκληρώθηκε η εξαγορά του συνολικού ποσοστού συμμετοχής τής Société Générale (99,08%) στη Γενική Τράπεζα, με τη συνολική επένδυση της Société Générale να διαμορφώνεται, κατόπιν προσαρμογών, στο ποσό των 460 εκατ. ευρώ, έναντι του ποσού των 444 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινωθεί στις 19 Οκτωβρίου 2012.

“Με την προσθήκη της Γενικής Τράπεζας, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς αποκτά μία πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη και αυτοχρηματοδοτούμενη τράπεζα, βελτιώνοντας περαιτέρω τη χρηματοοικονομική και στρατηγική του θέση”, επισημαίνεται εξάλλου στην ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί την Πέμπτη η θετική εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία έδωσε την έγκρισή της κρίνοντας ότι “η εν λόγω συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά”.