Η μεγάλη επιστροφή: Έρχονται αύριο στην Αθήνα οι θεσμοί

Τον Απρίλιο η έναρξη των συζητήσεων για το χρέος

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα ήδη από αύριο Τρίτη, μετά από τις συνομιλίες που διεξήχθησαν σήμερα στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα "πιθανότατα αύριο" επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

"Υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία, έτσι ώστε να συνεχίσει η αποστολή στην Αθήνα προς μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης", ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας, ωστόσο, ότι "περισσότερη δουλειά πρέπει να γίνει, υπάρχουν δημοσιονομικά κενά που πρέπει να καλυφθούν και μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εμβαθυνθούν".

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ακόμα ότι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα ανοίξει πολύ σύντομα, υπογραμμίζοντας πως πριν από τη αξιολόγηση μπορούμε να μιλήσουμε για τα νούμερα του χρέους.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, επισήμανε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε πως θέλουμε να φθάσουμε σε λύση το ταχύτερο δυνατό.

Τσακαλώτος: Όταν λογικοί άνθρωποι κάθονται γύρω από ένα τραπέζι...

“Είχαμε μια πολύ καλή συνεδρίαση. Οι θεσμοί συμφώνησαν να επιστρέψουν. Και το ΔΝΤ συμφώνησε να επιστρέψει, παρά τις ορισμένες διαφορές”, δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

“Συνεπώς, αναμένουμε να ξεκινήσουν εκ νέου οι συζητήσεις, ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως η πρώτη αξιολόγηση και να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος”, πρόσθεσε, και κατέληξε: “Όταν λογικοί άνθρωποι κάθονται γύρω από ένα τραπέζι, καταλήγουμε σε λογικές λύσεις”.