Σόιμπλε: Τον Οκτώβριο η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

“Φαίνεται ότι τώρα η Ελλάδα πραγματικά προσπαθεί να επιστρέψει στα βήματα προς την οικονομική ανάκαμψη”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, χωρίς πάντως να παραλείψει να εκφράσει τις επιφυλάξεις του για το νέο ελληνικό πρόγραμμα που συμφωνήθηκε.

Όπως σχολίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τα ποσά που διατίθενται για την Ελλάδα είναι “τεράστια” και οι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να παραμείνουν “διεκδικητικοί”, εξαιτίας των τεράστιων διαστάσεων του προγράμματος.

Πάντως, σε ερώτηση για το αν έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς την ελληνική κυβέρνηση, ο Σόιμπλε αναγνώρισε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας “πάλεψε” στη Βουλή για το πρόγραμμα αυτό.

Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, σχολίασε πως το Ταμείο πάντα λειτουργεί με τους δικούς του κανόνες, και εκτίμησε πως αν η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος τον ερχόμενο Οκτώβριο είναι επιτυχής, τότε η Κριστίν Λαγκάρντ θα ζητήσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, παρέπεμψε τη σχετική συζήτηση για τον Οκτώβριο, σημειώνοντας πως η συζήτηση αυτή θα γίνει με τους θεσμούς και το ΔΝΤ.