Πόλεμος ΔΝΤ – Γερμανίας: Το ελληνικό χρέος θέλει 30 χρόνια χάρη χωρίς κούρεμα

Το καβαφικό "και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους" φαίνεται πως έρχεται στο φως αφού ένα 24ωρο μετά τη συμφωνία Ελλάδας και δανειστών και μάλιστα που "πέρασε" ο όρος της Γερμανίας για όχι κούρεμα του ελληνικού χρέους (για την ώρα τουλάχιστον) το ΔΝΤ διαμηνύει ότι αν δεν κουρευτεί το ελληνικό χρέος, χρειάζεται περίοδο χάριτος 30 ετών αλλά και νέα δάνεια για να αναχρηματοδοτηθεί.

Απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ που επικαλείται το πρακτορείο Reuters δείχνει ότι αν δεν κουρευτεί το χρέος της Ελλάδας που διακρατεί ο επίσημος τομέας στην ΕΕ (δηλαδή τα κράτη της Ευρωζώνης και της ΕΕ), θα έχει τεράστιο κόστος για τις χώρες - δανειστές της Ελλάδας.

Ουσιαστικός αποδέκτης του "μηνύματος" του Ταμείο είναι η Γερμανία.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα θα χρειαστεί πολύ εκτενέστερη αναδιάρθρωση σε σχέση με αυτό που πίστευαν μέχρι τώρα οι εταίροι στην Ευρωζώνη και αυτό εξαιτίας και της καταστροφής με τις κλειστές τράπεζες και τις οικονομικές εξελίξεις των 2 τελευταίων εβδομάδων.

Η έκθεση αναφέρει πως οι εναλλακτικές που υπάρχουν για τους δανειστές της Ελλάδας είναι είτε ετήσιες μεταθέσεις στους ελληνικούς προϋπολογισμούς είτε βαθύτατο κούρεμα του χρέους που τα επόμενα 2 χρόνια θα αγγίξει το 200% του ΑΕΠ!

Ακόμη σημειώνεται πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας θα ξεπεράσουν το "μαξιλάρι" του 15% του ΑΕΠ που θεωρείται ασφαλές όριο.

Μάλιστα η περίοδος χάριτος θα αφορά και τα νέα δάνεια που θα δοθούν στην Ελλάδα.