Ετοιμάζουν ήδη την επόμενη Σύνοδο Κορυφής, πριν τελειώσει η σημερινή

Πριν καν ολοκληρωθεί η σημερινή Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, ήδη υπάρχει έντονη φημολογία για νέα Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να συμφωνηθεί ένα σχέδιο χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, "είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν 'ακούμε' και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η "μεγάλη βιώσιμη συμφωνία'". Η σύγκληση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Κυριακής, αν επιβεβαιωθεί, είναι πιθανό να επικυρώσει μία τέτοια ρύθμιση.

Η φημολογία για νέα Σύνοδο Κορυφής πυροδοτήθηκε και από ένα... τεχνικό ζήτημα που παρατήρησαν οι ρεπόρτερ στις Βρυξέλλες: Αν και συνήθως οι διαπιστεύσεις τους στις συνόδους κορυφής αναφέρουν πάνω την ημερομηνία που διεξάγεται η σύνοδος, οι σημερινές διαπιστεύσεις που δόθηκαν στους δημοσιογράφους είναι για ολόκληρο τον μήνα Ιούλιο, γεγονός που κατά πολλούς προμηνύει ότι θα υπάρξουν κι άλλες σύνοδοι κορυφής εντός του μήνα...