Σόιμπλε: Το δημοψήφισμα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα

Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι συνταγματικό δικαίωμα του κάθε κράτους, ωστόσο εν προκειμένω η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για δημοψήφισμα δεν μπορεί να επιλύσει τα υπάρχοντα προβλήματα, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Όπως σημείωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το ελληνικό πρόγραμμα λήγει στις 30 Ιουνίου, και δεν μπορεί να υπάρξει παράταση του προγράμματος αν δεν υπάρχει μία κοινή βάση, ενώ προέβλεψε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν μεγάλες δυσκολίες στην Ελλάδα, σχολιάζοντας πως "δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα συμβεί και πώς θα πληρώσει τις υποχρεώσεις της".

Έκανε μάλιστα λόγο για "δραματικές εξελίξεις", αναφερόμενος στις ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών, επισημαίνοντας πως η κατάσταση σήμερα έχει οξυνθεί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε πως η Ελλάδα παραμένει μέλος της Ευρωζώνης και διεμήνυσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ακόμα και μετά τη λήξη του προγράμματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γάλλος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, που διεμήνυσε πως "η Ευρωζώνη αριθμεί 19 μέλη".