Οι τουρίστες δεν ανησυχούν για τα ΑΤΜ, αλλά για τις… διαδηλώσεις

Νομίζετε πως οι τουρίστες στην Ελλάδα ανησυχούν για το αν αύριο θα λειτουργούν τα ΑΤΜ και αν θα μπορέσουν να “τραβήξουν” χρήματα για τις ανάγκες τους; Κι όμως, οι τουρίστες στην Αθήνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, δεν έχουν τέτοιες ανησυχίες – αν και υπάρχουν κάποια στοιχεία που τους υπενθυμίζουν πως βρίσκονται σε μία χώρα που περνάει μία μακρά και δύσκολη οικονομική κρίση.

“Αισθάνεσαι την κρίση όταν είσαι στο λεωφορείο, επειδή αισθάνεσαι όλες τις λακούβες. Κάποια πράγματα είναι σε κάπως κακή κατάσταση”, δήλωσε στο Reuters ο Βρετανός τουρίστας Μάρκους Λαρμπάλεστιερ. “Κατά τ' άλλα, μέχρι τώρα όλα καλά”, πρόσθεσε.

Ακόμα λιγότερο ανήσυχη δήλωσε μία τουρίστρια από την Αργεντινή. “Είμαι από την Αργεντινή, τα περνάμε αυτά όλη την ώρα”, επεσήμανε.

Παρά τις “προειδοποιήσεις” από βρετανικές εφημερίδες για ενδεχόμενη επιβολή capital controls στην Ελλάδα, η διάθεση των τουριστών για διακοπές στη χώρα μας έχει επηρεαστεί ελάχιστα.

“Δε μας ανησυχεί. Εκτιμούμε το ότι συνεισφέρουμε στην ελληνική οικονομία”, ανέφερε η Αυστραλή τουρίστρια Ντενίζ Τίλι.

Ένα ζευγάρι από τον Καναδά που επισκέφθηκε σήμερα την Ακρόπολη σχολίασε: “Όταν άκουσαν ότι θα πηγαίναμε στην Ελλάδα, πολλοί μας έλεγαν ότι θα μπλεκόμασταν στην κρίση, αλλά όλα πάνε καλά”. Ωστόσο, δήλωσαν κάπως ανήσυχοι για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Μία Αμερικανίδα τουρίστρια από την Καλιφόρνια σημείωσε από την πλευρά της πως ανησυχεί επίσης για τις διαδηλώσεις, φοβούμενη για μία ενδεχόμενη επέμβαση της αστυνομίας.

Ο Δ. Χριστοδουλάκης, που εργάζεται ως ρεσεψιονίστ σε ξενοδοχείο κοντά στην πλατεία Συντάγματος, παραδέχθηκε πως αρκετοί πελάτες του ξενοδοχείου φροντίζουν στο ξεκίνημα της ημέρας να βγάλουν χρήματα από το ΑΤΜ, για παν ενδεχόμενο. “Όμως κανείς δεν μας έχει πάρει τηλέφωνο πριν έρθει για να μας ρωτήσει αν έχουμε θυρίδες ασφαλείας”, παρατήρησε.