Στους θεσμούς στέλνει την τύχη της Ελλάδας το Eurogroup

Τη στενή συνεργασία των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση ζήτησε το Eurogroup προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η εις βάθος μελέτη των προτάσεων ώστε να φτάσουμε σε κάποια συμφωνία στα τέλη της βδομάδας, επιλέγοντας τις ελληνικές προτάσεις ως βάση της συμφωνίας, όπως ανέφερε στη συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

"Η δουλειά πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Εάν πάνε όλα καλά το Eurogroup θα συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα ξανά. Οι ελληνικές προτάσεις ήρθαν σήμερα. Είναι θετικό βήμα, αλλά είχαν λίγο χρόνο οι θεσμοί για να μας δώσουν μια άποψη", τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. "Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, αλλά είναι ορατή στο τέλος της εβδομάδας.  Έφτασαν δύο εκδοχές προτάσεων, μία χθες βράδυ και μία σήμερα το πρωί - Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα - Πάντα λέμε ότι οι θεσμοί πρέπει να εξετάσουν τις προτάσεις", συμπλήρωσε.

"Οι θεσμοί συνεχίζουν τη δουλειά, ώστε επιτευχθεί συμφωνία επί πολιτικής βάσης", πρόσθεσε ο κύριος Ντάισελμπλουμ.

Από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν, Πιερ Μοσχοβισί, σημείωσε ότι: "Οι θεσμοί θα ξεκινήσουν αμέσως εργασία σε συνεργασία με ελληνικές αρχές προκειμένου να υπάρξει λύση επί πολιτικής βάσης για να συζητηθεί σήμερα το βράδυ από τους αρχηγούς των κρατών της Ευρωζώνης".

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: "Απέχουμε ακόμη από συμφωνία, ωστόσο οι ελληνικές προτάσεις είναι καλοδεχούμενες και αποτελούν καλή βάση για συζήτηση".