Σε ανερχόμενο κλάδο της πτηνοτροφίας στη χώρα μας αναδεικνύει την ινδορνιθοτροφία η υψηλή καταναλωτική ζήτηση των προϊόντων γαλοπούλας.
Στο εσωτερικό καταναλώνονται περίπου 20.000 τόνοι προϊόντων γαλοπούλας ετησίως, ενώ η ελληνική παραγωγή περιορίζεται στους 3.000 τόνους, παραμένοντας ισχυρά ελλειμματική, παρά την αύξηση κατά 1.000 τόνους την τελευταία τριετία.
Με βάση τα παραπάνω, όπως επισημαίνει σε σχετική του εργασία και ο κτηνίατρος της Νιτσιάκος ΑΒΕΕ Νικόλαος Ζησίδης, οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου καταγράφονται τεράστιες, καθώς αφενός μεν η ελληνική κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, αφετέρου δε οι συνθήκες στη χώρα μας ευνοούν την εκτροφή του συγκεκριμένου είδους.
Με δεδομένη τη μεγάλη εμπειρία στην εκτροφή κοτόπουλου στη χώρα μας και τη συγκεκριμένη παραγωγή να καλύπτει εξ ολοκλήρου τις ανάγκες στο εσωτερικό, ο κ. Ζησίδης θεωρεί δεδομένο "ότι κάποιοι θα στραφούν προς εναλλακτικά είδη ζώων προς πάχυνση".
Επισημαίνει δε, ότι ενώ αρχικά στη χώρα μας η κατανάλωση του κρέατος γινόταν από ολόκληρο το πτηνό, έγινε "στροφή", όταν άρχισαν να γίνονται ευρέως γνωστά τα κρεατοσκευάσματα και τα αλλαντικά.
Διευκρινίζει, μάλιστα, ότι τα τελευταία χρόνια το ζαμπόν από κρέας γαλοπούλας έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης πωλήσεων μεταξύ των αλλαντικών, επισημαίνοντας ότι τα αλλαντικά γαλοπούλας και λοιπών πουλερικών καλύπτουν το 20% των συνολικών πωλήσεων.