Ο Βαρουφάκης θα επιμείνει: Ξεφτίλα να υπογράψουμε, θα πέσει η κυβέρνηση

Βαρύ είναι το κλίμα στο υπουργείο Οικονομικών, μετά το τελεσίγραφο του Euro Working Group για συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κύκλοι του υπουργείου υποστηρίζουν πως το Euro Working Group έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό της Ελλάδας, σχολιάζοντας μάλιστα ότι ακόμα και εκπρόσωποι χωρών που είναι φιλικά προσκείμενες προς την Ελλάδα δίστασαν να εκφράσουν τη στήριξή τους στη χθεσινή συνεδρίαση.

Πάντως, οι ίδιοι κύκλοι διαμηνύουν ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης θα επιμένει μέχρι τέλους. “Δεν υπογράφουμε το πρόγραμμα, δεν γίνεται να υπογράψουμε, είναι ξεφτίλα, θα πέσει η κυβέρνηση. Θα υποστούμε όποιες συνέπειες και εκείνοι αντιστοίχως”, ξεκαθαρίζουν, εξηγώντας πως “το πρόγραμμα είναι πράξη υποταγής”.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν με νόημα πως “ακόμη και η προηγούμενη κυβέρνηση αντιστάθηκε επί οκτώ μήνες σε μεταρρυθμίσεις που θα είχαν διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση παρά τα τρωτά της σημεία”.

Οι παράγοντες του υπ. Οικονομικών υπογραμμίζουν πως η χώρα μας θα πάει στο Eurogroup με νέα πρόταση, που θα αποφασιστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο, με στόχο μία χρηματοδότηση-γέφυρα, βάσει προγράμματος που θα συμφωνήσει η σημερινή κυβέρνηση. “Όχι νέο δάνειο και παραμονή στην Ευρωζώνη”, είναι το μήνυμα του ΥΠΟΙΚ.