Προσπάθεια να κατευνάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν μετά το κραχ στο χρηματιστήριο, την εκτίναξη των ομολόγων, την κατάρρευση των τιμών των τραπεζών και την ανησυχία των επενδυτών για τις αποκρατικοποιήσεις καταβάλει η κυβέρνηση δια του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη.
Ο απόηχος θα φανεί μέσα στην ημέρα, ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί να φέρει την ηρεμία που προκάλεσαν οι δηλώσεις για πάγωμα των αποκρατικοποιήσεων.
«Τα τελευταία χρόνια είχαμε συνεχώς κραχ και στην κοινωνία και στο Χρηματιστήριο. Βεβαίως σε κάθε κυβερνητική πολιτική αλλαγή υπάρχει ένα κλίμα αναταράξεων» είπε και πρόσθεσε: «Εγώ εκείνο που θέλω να πω είναι ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών και η άνοδος της μετοχικής τους αξίας. Βεβαίως, όπως έχουμε πει και προεκλογικά η κυβέρνηση θα ασκήσει τα μετοχικά δικαιώματα του κράτους, όπου το κράτος έχει συμμετοχή, αλλά αυτό θα γίνει με τρόπο που δεν θα θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων. Αντίθετα, θα ήθελα να πω είναι ότι είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις και των ιδιωτών μετόχων όπου υπάρχουν, με στόχο την ενδυνάμωση των τραπεζών, τη βελτίωση της θέσης τους και την ανάπτυξης της οικονομίας γενικά».
Μάλιστα ο κ. Δραγασάκης προσπαθώντας να αποσαφηνίσει τις δηλώσεις Βαρουφάκη για μία συμφωνία-«γέφυρα» με τους εταίρους και την ΕΚΤ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά από σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτήρισε μεν «πρόωρη» την όλη συζήτηση, αλλά την περιέγραψε σαν «κάτι που θα υπάρξει» ανάμεσα στο παλαιό πρόγραμμα και στο νέο που θα σχεδιάσει η κυβέρνηση, και το οποίο «θα επιτρέψει και να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις και τις όποιες χρηματοδοτικές εκκρεμότητες να καλύπτουμε».
Για τις ιδιωτικοποιήσεις ο κ. Δραγασάκης είπε ότι: «Υπάρχουν αγορές και αγορές, επενδυτές και επενδυτές. Αν κάποιοι επενδυτές είχαν λανθασμένα επενδύσει στην προοπτική μιας ιδιωτικοποίησης που δε θα γίνει, είναι φυσικό να αλλάξουν στρατηγική. Η ελληνική οικονομία έχει πάρα πολλές ευκαιρίες, η κυβέρνησή μας ενδιαφέρεται για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, ιδιαίτερα σε τομείς που διευρύνουν το παραγωγικό δυναμικό της χώρας και την απασχόληση. Ετοιμάζουμε ένα μακρύ κατάλογο έργων και επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην Ελλάδα, μικρών, μεγάλων, μεσαίων, σε διάφορους τομείς, διότι πρέπει να πω ότι πέρα από την Ελλάδα της μιζέριας και της φτώχειας, υπάρχει η Ελλάδα των δυνατοτήτων και εμείς θέλουμε να απελευθερώσουμε τέτοιες δυνατότητες χτυπώντας ακριβώς τις ολιγαρχίες, τα καρτέλ κι ότι άλλο εμποδίζει ή κλείνει αυτές τις δυνατότητες προς εγχώριους ή προς ξένους επενδυτές».
Ερωτηθείς για το τι θα ειπωθεί από την ελληνική πλευρά στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την Παρασκευή, ο κ. Δραγασάκης απάντησε ότι θα του πούμε τις θέσεις μας για το πώς η Ευρώπη θα βγει από το αδιέξοδο και «πώς θα γλιτώσουν από εμάς», με τη λογική του να μην μας δίνουν συνεχώς δάνεια για να πληρώνουμε δάνεια.