Μοσκοβισί: Πάρτε μέτρα γιατί υπάρχει όντως δημοσιονομικό κενό

Την λήψη νέων μέτρων και επίσπευση των μεταρρυθμίσεων ζήτησε ουσιαστικά από την ελληνική κυβέρνηση ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Όπως είπε, αν η τρέχουσα η τρέχουσα αξιολόγηση ολοκληρωθεί επιτυχώς ως τα τέλη Φεβρουαρίου, τότε "η τρόικα θα φύγει από την Ελλάδα" και θα μπορούμε να μπούμε στην "επόμενη φάση" της σχέσης των δανειστών με την Αθήνα.

Ωστόσο επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως η χώρα θα πρέπει να λάβει δημοσιονομικά μέτρα και να συνεχίσει την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να συνεχίσει την πρόοδο που έχει ήδη πετύχει.

"Αν θέλουμε να τελειώσει η αξιολόγηση, υπάρχουν ορισμένες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν", σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η Κομισιόν πιστεύει ακόμα πως υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2015.

Σε ότι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα ο κ. Μοσκοβισί προτίμησε να κρατήσει ουδέτερη στάση και δήλωσε ανοιχτός σε μια ενδεχόμενη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες "τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες".