Τα γερμανικά ΜΜΕ για το κραχ και τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύσσωμος ο ξένος Τύπος ασχολείται και σήμερα -για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα- με την Ελλάδα, αφού η επίσπευση των διαδικασιών της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και η πολιτική αβεβαιότητα που προκλήθηκε, λειτούργησε καταλυτικά ώστε να γκρεμιστεί το χρηματιστήριο και να διαφανεί η επιφυλακτική στάση αγορών και επενδυτών.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρεται μεταξύ άλλων στο μεγαλύτερο κραχ από το 1987 και μιλά για φόβους ότι «θα έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της αριστερής αντιπολίτευσης, που προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και θέλει να αυξήσει μισθούς και συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα και επιπλέον θέλει να επιτύχει ένα δεύτερο κούρεμα χρέους για την Ελλάδα».

Σε ανταπόκρισή του, το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά να βρει τους πολυπόθητους 180 βουλευτές, ενώ τόνισε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα, παραμένει αβέβαιη.

«Για πολλούς επενδυτές και για την τρόικα», ανέφερε ο ανταποκριτής «μία εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ''σενάριο τρόμου''. Και αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει κατηγορηματικά τους όρους που θέτει η τρόικα ως αντάλλαγμα για το πρόγραμμα βοήθειας. Επιπλέον, σε περίπτωση εκλογικής νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει ένα νέο κούρεμα για το ελληνικό χρέος».