Για “ελληνικές θεωρίες συνωμοσίας” μιλάει γερμανική εφημερίδα

Για κίνδυνο κατάπτωσης των ήδη εγκεκριμένων δανειακών συμβάσεων, συνολικού ύψους 13 δισεκ. ευρώ και για πιθανή απώλεια μιας νέας πιστωτικής γραμμής από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταλήξει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, κάνει λόγο σε άρθρο της με τίτλο «Ελληνικές θεωρίες συνωμοσίας» η γερμανική εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει «θεωρίες συνομωσίας» τις κατηγορίες μερίδας του ελληνικού Τύπου ότι υποκινητής της όλης διαφωνίας με την τρόικα είναι πιθανότατα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και εκτιμά ότι μοναδική λύση για το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος.

Στο άρθρο επισημαίνεται τέλος, ότι υπάρχει ενδεχόμενο μη ψήφισης από τη Βουλή, των όποιων μέτρων αποφασιστούν, ενώ γίνεται αναφορά και στην προεδρική εκλογή, η οποία σύμφωνα με την οποία, είναι κομβικής σημασίας για τη βιωσιμότητας της κυβέρνησης.

«Η προκήρυξη εκλογών θα είχε ως αποτέλεσμα τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με τους αναλυτές, θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό στους επενδυτές αλλά και στους καταθέτες που θα απέσυραν τα χρήματα τους από τις τράπεζες», λέει η Kölner Stadt-Anzeiger.