Bloomberg: Τα stress test δεν ανέκτησαν την τραπεζική εμπιστοσύνη

Δεν φαίνεται να έφεραν αποτελέσματα τα τελευταία stress test που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων δηλώνουν ανικανοποίητοι από τα τελευταία stress test.

Συγκεκριμένα το 51% των όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Bloomberg, δηλώνει πως τα stress test δεν έδωσαν ακριβή στοιχεία για την χρηματοοικονομική σταθερότητα των τραπεζών. Με αποτέλεσμα να μην πετύχουν την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στον κλάδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 32% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε τα stress test ακριβή και το 17% απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Αρκετοί μάλιστα δήλωσαν ότι δεν ήταν αρκετά αυτά που έγιναν. "Βελτιώσαμε τις τράπεζες με περισσότερα κεφάλαια και μεγαλύτερη διαφάνεια, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό" δήλωσε ο Μιχάλης Νικολέτος, της AppleTree Capital και συμπλήρωσε: "Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν μερικές τράπεζες που είναι σε χειρότερη κατάσταση από ότι φάνηκε στα test".

Επίσης περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι οι ρυθμιστικές αρχές δεν έπραξαν αρκετά για να αποτραπεί μία νέα χρηματοοικονομική κρίση στην Ευρώπη.