Μπέζας: Δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας από το νέο ασφαλιστικό

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας για όσους συνταξιοδοτούνται με ειδικές διατάξεις, μετά την εφαρμογή του νέου συστήματος υπολογισμού των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2015, έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας.

Αυτό ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 4ο Ετήσιο Συνέδριο "Labor and Insurance" του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο κ. Μπέζας.

Ο υφυπουργός Εργασίας αναγνώρισε ότι "οι κάθε είδους συνταξιοδοτήσεις εκτός των γενικών ορίων ηλικίας αποτελούσαν δομικές στρεβλώσεις που συντηρούσαν ανισότητες και υπονόμευαν τη βιωσιμότητα του συστήματος", πρόσθεσε όμως, ότι "με τις μεταβατικές διατάξεις του ν. 3863/2010 έχει ήδη προβλεφθεί η σταδιακή και σε βάθος χρόνου εξάλειψη αυτών των ειδικών ηλικιακών ορίων".

Διευκρίνισε επίσης, ότι "όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα πριν την έναρξη ισχύος του ν. 3863/2010 και ασκήσουν το δικαίωμά τους μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015, δεν θα θιγούν από τον νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης".

Τέλος ο κ. Μπέζαας, χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα των αναλογιστικών μελετών, ενώ τόνισε ότι η ταμειακή ισορροπία του ασφαλιστικού συστήματος έχει αποκατασταθεί και ότι είναι διασφαλισμένη, "περισσότερο από ποτέ", η ομαλή καταβολή των συντάξεων.